fredag 24 mars 2017

Glad tant

Vi har genom Bokbloggsfrågan diskuterat det här med rec.ex och spontanutskick.
Idag kom det ett paket i brevlådan som gjorde mig himla glad, nämligen Tjejerna på höjden, den hade jag önskat mig. TACK!
Idag fick jag också min Box, tyvärr fattades det en grej. Jag vet inte om jag ska fortsätta, detta var verkligen inte mycket jag behövde.

Bokbloggsjerka 24 – 27 mars

Så här skriver Annika på sin blogg: Har någon av de författare som du följer bidragit till en tv-serie/film, om inte, vem tycker du skulle få chansen och varför?
Förstår egentligen inte frågan, bidragit hur?
Camilla Läckbergs serie gick på tv och har för mig hon skrev manus till dem, kan ha fel.
Morden i Sandhamn av Viveca Sten, men om det är manusskrivande så vet jag inte.
Någon jag tycker skulle få chansen är Mons Kallentoft med sin serie om Malin Fors.
Men ikväll blir det till att se ifatt lite andra serier, Chicago fire m.m

Bokbloggsturné.

Robert på bokbloggen Mina skrivna ord är också en författare och har gett ut sin första roman som heter Skam. Jag önskar han all lycka med lanseringen och ska självklart läsa hans bok inom kort.

Varför en historisk roman?
Det började med en tävling, där man skulle skriva en deckare. Gärna i historisk miljö. Jag vann inte, men ville ändå ge ut den.

Vad fick du idén till boken?
Jag började leta runt bland mordfall i svensk historia och hittade ett som jag kunde ha som grund. Boken har alltså verklighetsbakgrund, men jag har bytt namn, platser och framför allt upplösningen. Dessutom har jag lagt in exempel på hur främlingsfientlighet kan grumla omdömet.

Hur mycket research gjorde du för boken?
Jag vill gärna undvika anakronismer. Det ska kännas som genuin 1800-talsmiljö, och då dök det upp saker som jag var tvungen att söka en del för att finna. En man ska köpa brännvin, och då var jag tvungen att ta reda på var någonstans man köpte sprit på 1800-talet.

Vem har gjort omslaget till boken?
Patric Liljestrand på FramSteget Bokförlag.

Skriver du på fler böcker?
Jadå, och jag har några manus "i byrålådan" också. Just nu håller jag på med en uppföljare till Skam.

torsdag 23 mars 2017

Helgfrågan v.12

Idag har jag och en väninna varit ute och lapat sol, vitog ett eller kanske två glas vin i solen med. Vilken underbar dag. Våren är på väg...
Det kanske finns en del som undrar varför Helgfrågan fortsätter nu när Bokbloggsjerkan kommit tillbaka, men det är helt enligt önskemål från er bokbloggare.
Denna veckas fråga kommer från Midnattsord och så här lyder den:

Titeln som har en sådan avgörande faktor för att man blir nyfiken på en bok? Alltså hur viktig är titeln på boken?
För några år sedan var det rea på vår lokala bokhandel och denna bok var på rea, tyvärr hittade jag den inte i affären, halvblind som jag är. Så jag gick fram och frågade, väldigt tyst. -Ja, men Dyngkåt och hur helig som helst har vi här, skrek nästan affärsbiträdet. Då blev lilla jag pionröd i ansiktet och höll på att sjunka ner genom jorden. Nu var denna bok sjukt rolig och jag skrattade högt flera gånger (så det var värt det), MEN det gjorde jag inte till denna..
så en uppseende väckande titel behöver inte alltid betyda en bra bok.

Veckans bokbloggsfråga – Vecka 12

Jag har helt glömt bort Bokbloggsfrågan som Barnboksbloggen håller i. Veckans fråga lyder: 

Då och då skickar ju bokförlagen ut pressutskick och recensionsexemplar. Ibland kommer det bara böcker, och ibland kommer boken tillsammans med något annat roligt som anknyter till bokens tema. Jag har dock funderat lite på hur det går till hos förlagen när de bestämmer vilka bloggar som ska få sådana här pressutskick. Har någon av er koll? Har ni på något sätt anmält er eller jobbat aktivt för att få vara med på listorna över vilka som ska få pressutskick? Eller tvärtom, tillhör du de som innerligt önskar, men aldrig får något? Och till sist, vad tycker ni om själva konceptet, är det bara kul att få sån här post eller känner ni att det förpliktigar? 
Först förstår jag inte frågan, gäller det vanliga rec.ex eller spontanutskick?
Jag gissar att det gäller spontanutskick.
SVAR: Jag har ingen aning men jag tror att man ska vara aktiv bloggare och även aktiv på sociala medier.
Det är väldigt trevligt att få överraskningsrec.ex och jag visar alltid vad jag får för böcker på alla medier jag har, där får de sin reklam. Sedan när jag läst boken får de reklam igen. Fast får man många överraskningar så kan det dröja lite tyvärr. Men min ambition är alla läsa alla rec.ex.

Hett i hyllan #8

Torsdag och dags för lite Hett i hyllan så här skriver Bokföring enligt Monika på sin blogg.
Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Jag har inte tagit böckerna i någon speciell ordning utan plockat lite olika. Jag och tjejgruppen går på biblioteksträffar ibland på lördagar. Då kommer de en författare och berättar om sig själv och sina böcker.
En sådan lördag var Susanna Alakoski på besök och då givetvis köper man en bok.
Så fint signerad och allt. Men läst blev den inte (än i alla fall) trots att det lät mycket intressant och viktigt.

Det lilla fingret..

..klickade givetvis hem lite mer bokrea böcker. 35 kr styck.
Så följde denna med också, jag tror jag slant eller något.

tisdag 21 mars 2017

Lite nytt

Pippi som serieböcker, det kanske kan vara något.
En fin överraskning från Wahlström&Widstrand
Med en fin hälsning inuti.
14.50, det kan man inte säga nej till

Tematrio - Vårtecken

Lyrans noblesser skriver så här på sin blogg: Den här veckan är det officiellt vår. Och för en gångs skull kommer temat inte att vara begränsat till litteratur eller kultur. Alla svar är OK på frågan "vad har du sett för vårtecken hittills?"

Jag kan inte skryta att jag går och tittar efter blommor i naturen precis men det finns andra tecken.
1. Vårdagjämning.
2. Sommartid
Som sker nu på söndag.
3. Kö till biltvätten
Men min lilla bil måste tvättas innan måndag, besiktningsdags.
Så brukar jag ställa ner vikten med.

Cecilia Lindblad - Det havet gömde

Tidigt en morgon hittar en bärstensletare en kvinnofot på stranden. Kort därefter hittas det som troligen är resten av kroppen på ön Måkläppen utanför Falsterbo. Kan det vara den försvunna Angela Svensson?
Monica Blom fick en dramatisk start på jobbet som polis i Vellinge, då hon medverkade i utredningen av två dödsfall. En utredning där hon själv höll på att bli mördarens tredje offer. Monica har precis börjat komma över de traumatiska händelserna när ett nytt mord inträffar. Samtidigt är det någon som förföljer henne. Hon anar vem det är och vet att han är farlig.
Under utredningen dyker det upp ett samband med ett mord på en flicka för mer än tjugo år sedan. Hennes kropp hittades i en säck i Falsterbokanalen. Fallet blev aldrig löst, mördaren finns fortfarande där ute någonstans. Är det han som är tillbaka?
Monicas vännina, Charlotte, har en dotter som är svårt sjuk i anorexia. Samtidigt som Charlotte kämpar för att dottern ska bli frisk hamnar hennes äktenskap med Peter i kris och Peter närmar sig Monica, som han tidigare har haft en kort relation med. 
Det havet gömde är en spänningsroman, men också en historia om relationer, otrohet och farliga förbindelser. Vem kan man egentligen lita på? Miljön är södra Skåne, sent om hösten, när badgästerna har åkt hem. Det luktar tång och salt från havet vid den blåsiga kusten.
Vi möter vanliga människor i ovanliga situationer och bland dem finns en desperat mördare som inte skyr några medel för att hindra sanningen från att komma fram.

Cecilia Lindblad växte upp i Skanör-Falsterbo, där boken utspelar sig, men bor sedan länge i norra Stockholm. Hon har en bakgrund som administratör och ekonom, men varvar numera skrivandet med lektörsarbete.
Detta är den andra boken i serien om polisen Monica Blom, Den första, Och sedan aldrig mer, utkom 2015. Hämtat från Hoi förlag 

Hur valde du ut denna bok/ljudbok? Vad är det för slags bok/genre/typ? 

Jag fick den som rec.ex i brevlådan men eftersom det var del 2, lyssnade jag på del 1 först, allt i rätt ordning.

Hur är själva layouten? Textstorlek? Omslag? Bilder? Uppläsare?

Bra textstorlek och ett riktigt vackert omslag. Bra med en karta i början av boken.

Hur var språket? Lättläst, målande m.m Uppläsningen? 

Lättläst.

Var det något du inte förstod eller tyckte var svårt? 

Nej.

Vad gillade du med boken?

Jag gillar denna typ av deckare, där man dels får följa personerna privat men också deras utredning. I denna bok följer vi Monika Blom och hennes kollegor på polisstationen i Vellinge, denna gång har de hittat en fot på stranden samt ett lik i en säck. Det finns också någon som skickar foto till Monika och bevakar henne.

Vad var mindre bra? Var det några ställen som var tråkiga? Hoppade du över några ställen? 

Nej, jag hoppade inte över något, en riktig bladvändare.

Hur är karaktärerna? Vilka är huvudfigurerna? Har du någon favorit bland dem?

Monika Blom får vi veta lite mer om i denna bok och även hennes väninna som har stora problem med sin dotter som har anorexia.

Hur var beskrivningarna i boken? Miljön och personerna m.m

Jättebra beskrivningar av miljön och även personerna.

Vad var annorlunda med denna boken?

Nej, det kommer jag inte på.

Vad kunde gjort boken bättre?

I första boken fick man aldrig reda på vem som stalkade Monika och därför ville man verkligen sätta tänderna i del 2 så snart som möjligt.
Personligen tycker jag man inte behövde avslöja det i denna bok utan det kunde ha väntat.

Skulle du vilja läsa mer av författaren?

Ja och jag hoppas verkligen det blir en del 3.

Sammanfattning.

Grymt spännande deckare om Monika Blom med kollegor med ett riktigt bra driv. Slutet var så spännande att man nästan slet sitt hår.

Vad ger du boken för betyg?

BETYG 5
Format Inbunden
Språk Svenska
Serie Monica Blom (del 2)
Antal sidor 251
Utgivningsdatum 2017-03-21
Förlag Hoi Förlag AB
SAB Hc
ISBN 9789176970249
Tack till Hoi förlag för rec.ex
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

måndag 20 mars 2017

Veckoplanering v. 12

Ja, den veckoplaneringen går ut på att hinna läsa så mycket som möjligt ur dessa böcker. En är faktiskt redan avklarad. Brev till min dotter har jag börjat på och det är verkligen inte my cup of tea.

söndag 19 mars 2017

Tom Jackson - Den otroliga boken om djur

Denna vackert illustrerade bok tar dig med ut i vildmarken där du får möta alla möjliga sorters spännande djur, alltifrån den smidiga tigern till den imponerande flodhästen och den pyttelilla galagon.
Här beskrivs en mängd olika djur med hjälp av fantastiska illustrationer. Du får se stora kattdjur, som snöleopard och lejon, liksom välkända varelser som den afrikanska elefanten och jättepandan. Till varje illustration finns spännande fakta. Ta reda på vilket landlevande däggdjur som är snabbast, vad en koala äter och hur lång giraffens tunga egentligen är!
Läs om dessa och andra spännande fakta i denna underbara bok om några av våra mest intressanta djur. Hämtat från Lind&Co

Hur valde du ut denna bok/ljudbok? Vad är det för slags bok/genre/typ? 

Jag såg den på Lind&Co hemsida

Hur är själva layouten? Textstorlek? Omslag? Bilder? Uppläsare?

Precis om förra boken, bra layout och uplägg. Enormt fina bilder på djuren.

Hur var språket? Lättläst, målande m.m Uppläsningen? 

Lättläst

Var det något du inte förstod eller tyckte var svårt? 

Nej.

Vad gillade du med boken?

Jag tyckte upplägget var superbra, djur för djur och lite text och en faktaruta. Ett litet smakprov från Elefanten: Elefantungar äter lite av mammas bajs. Det är ett sätt att hålla magen frisk! Yummi.

Vad kunde gjort boken bättre?

En något behändigare storlek.

Skulle du vilja läsa mer av författaren?

Ja, gärna mer faktaböcker.

Sammanfattning.

En underbar fin faktabok om djur med ett bra upplägg. Bilderna är fantastiska.

Vad ger du boken för betyg?

BETYG 4+
Format Inbunden
Språk Svenska
Läsålder 6-9 år
Antal sidor 80
Utgivningsdatum 2016-12-23
Upplaga 1
Förlag Känguru
Översättare Sara Jonasson
Originaltitel The Magnificent Book of Animals
Medarbetare Teasdale, Rod (form)
Illustratör/Fotograf Wal Walerczuk
Dimensioner 277 x 128 x 13 mm
Vikt 1059 g
SAB uUgf
ISBN 978917663162
Tack till Lind&Co för rec.ex
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

Tom Jackson - Den otroliga boken om dinosaurier

Denna vackert illustrerade bok tar dig med på en upptäcktsresa där du får utforska en hel rad spännande dinosaurier, alltifrån den gigantiska Diplodocus till den befjädrade Velociraptor.
Den otroliga boken om dinosaurier beskriver en mängd olika djur med hjälp av fantastiska illustrationer. Här får du se gigantiska jägare som Tyrannosaurus rex och Spinosaurus, liksom mindre och snabbare dinosaurier som Psittacosaurus och Oviraptor. Till varje illustration finns spännande fakta. Ta reda på vilken dinosaurie som hoppade högst, hur våldsam Ankylosaurus egentligen var och vilken varelse som hade klor som var lika långa som ett tennisracket!
Läs om dessa och andra intressanta fakta i denna underbara bok om några av de mest spännande dinosaurierna. Hämtat från Lind &Co

Hur valde du ut denna bok/ljudbok? Vad är det för slags bok/genre/typ? 

Jag såg den på Lind&Co hemsida och tänkte det var en bra faktabok för barnen.

Hur är själva layouten? Textstorlek? Omslag? Bilder? Uppläsare?

Väldigt bra layout, med fina illustrationer och bra fakta ruta.


Hur var språket? Lättläst, målande m.m Uppläsningen? 

Lättläst

Var det något du inte förstod eller tyckte var svårt?

Nej, det tycker jag inte.

Vad gillade du med boken?

Jag gillade upplägget och fakta kring varje dinosaurie, perfekt att använda i klassen. Faktarutan var toppen.

Vad var mindre bra? Var det några ställen som var tråkiga? Hoppade du över några ställen? 

Nej, det var mycket intressant, en del dinosaurie kände jag inte igen.

Vad kunde gjort boken bättre?

En tidslinje hade varit bra.

Skulle du vilja läsa mer av författaren?

Jättefina böcker så ja.

Sammanfattning.

En superfin faktabok om dinosaurier men väldigt fina illustrationer.
Bra med faktaruta vid varje dinosaurie och karta på slutet. Den är väldigt stor, vilket gör att bibliotek kan tveka på att ta hem den. 

Vad ger du boken för betyg?

BETYG 4+
Format Inbunden
Språk Svenska
Läsålder 6-9 år
Antal sidor 80
Utgivningsdatum 2016-12-23
Upplaga 1
Förlag Känguru
Översättare Sara Jonasson
Originaltitel The Magnificent Book fo Dinosaurs
Medarbetare Teasdale, Rod (form)
Illustratör/Fotograf Rudolf Farkas
Dimensioner 376 x 277 x 13 mm
Vikt 1057 g
SAB uUeaa
ISBN 9789176631638
Tack till Lind&Co för rec.ex
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

Bloggsöndag

Denna söndag har jag äntligen bloggat ikapp alla recensioner, puh.
Men idag vill inte Blogger vara med riktigt, det står Läser in jättelänge, Då blir man lite småirriterad liksom. Hädanefter ska jag försöka blogga om böckerna direkt, den har ni hört förut va? 
Tur man har en dotter som sköter om lite här hemma, här tömmer hon diskmaskinen på vatten. Jag måste snart fixa det.
Det är väl bara blogga vidare.

Kristina Ohlsson - Syndafloder

En man hittas skjuten i bröstet, sittande i en fåtölj framför brasan. Märkligt nog bär han sin dotters vigselring på lillfingret.
I en annan del av stan söker en begravningsentreprenör efter sin bror. En bror som han verkar vara ensam om att sakna och som han fruktar kan vara borta för alltid.
Samtidigt kämpar en kvinna för att inte förlora kontrollen när hennes man blir mer och mer farlig. Tiden rinner snabbt undan och hon får allt svårare att skydda sig själv och sina barn.
Fredrika Bergman och Alex Recht ser samband mellan de olika fallen och leds in i en cirkel av spår där gamla synder kommer tillbaka. Någon lämnar meddelanden till Alex, någon som vill ställa allt tillrätta. Men vem är den anonyme brevskrivaren och varför tycks gärningsmannen alltid ligga steget före?
Syndafloder är en intensiv och spännande kriminalroman där allt som en gång gömts åter plockas fram i ljuset. Det är den sjätte kriminalromanen om Fredrika Bergman och Alex Recht. Hämtat från Piratförlaget

Hur valde du ut denna bok/ljudbok? Vad är det för slags bok/genre/typ? 

Det är troligen sista Fredrika Bergman, del 6. Klart man vill läsa denna, när man läst de övriga i serien.

Hur är själva layouten? Textstorlek? Omslag? Bilder? Uppläsare?

Jag älskar omslagen till alla böckerna i serien. Gummistövlarna har också en stor betydelse.

Hur var språket? Lättläst, målande m.m Uppläsningen? 

Lättläst och inga krångligheter.

Var det något du inte förstod eller tyckte var svårt? 

Nej. 

Vad gillade du med boken?

Jag gillade allt men i början var det mycket nytt så jag antecknade rätt mycket. Så var det tillbakablickar från tidigare böcker, Askungen den första i serien läste jag för 8 år sedan, så det är inte helt lätt att hålla allt i huvudet. 

Vad var mindre bra? Var det några ställen som var tråkiga? Hoppade du över några ställen? 

Nej, detta är en riktig bladvändare.

Hur är karaktärerna? Vilka är huvudfigurerna? Har du någon favorit bland dem?

Fredrika och Alex är huvudkaraktärerna men det handlade mest om Fredrika av förståeliga skäl.

Hur var beskrivningarna i boken? Miljön och personerna m.m

De var riktigt bra, ruskigt bra miljöbeskrivningar och även personerna och dess känslor.

Vad var annorlunda med denna boken?

Det är troligen sista boken i serien om Fredrika Bergman.

Vad kunde gjort boken bättre?

Inget.

Skulle du vilja läsa mer av författaren?

Jag hoppas verkligen hon börjar på någon ny serie för hon skriver så infernaliskt bra. 

Sammanfattning.

Den sista boken i Fredrika Bergman serien. När man börjar läsa är det en hel del olika personer man får följa och man undrar hur det ska hänga ihop till slut. Men Kristina lyckas få ihop alla trådarna och dessutom en del tillbakablickar från tidigare böcker. Detta var en riktigt spännande bok och det kändes på något vis att det var sista boken, så samtidigt som man ville läsa klart boken ville man inte den skulle ta slut. Jag hoppas innerligt hon återkommer med en ny serie.

Vad ger du boken för betyg?

BETYG 5+
Format Inbunden
Språk Svenska
Serie Fredrika Bergman (del 6)
Antal sidor 446
Utgivningsdatum 2017-02-27
Förlag Piratförlaget
Medarbetare Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner 215 x 145 x 35 mm
Vikt 730 g
SAB Hc
ISBN 9789164205056
Tack till Piratfölaget för rec.ex
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

Kristina Ohlsson - Zombiefeber

"Herbert såg hur främlingen fick anstränga sig när han lyfte upp sina väskor. De verkade vara hur tunga som helst. Men det var någonting annat också. Herbert kände magen dra ihop sig av rädsla. När främlingen lyfte ena väskan, blev det kvar något rött på trätrappan. Blod, tänkte Herbert. Det är blod på väskan."

En mystisk främling dyker upp i Eldsala mitt i natten. Det är den varmaste sommaren Herbert kan minnas och getingarna är överallt. Samtidigt börjar människor i Eldsala att bli sjuka. De får feber och röda ögon och Herbert och vännen Sally fylls av onda aningar. Något hemskt är på väg att hända! Tillsammans söker de skydd i sitt hemliga gömställe, den nedlagda kvarnen, där ingen levande - eller död - kan nå dem. Eller kan de det? Hämtat från Bokus


Hur valde du ut denna bok/ljudbok? Vad är det för slags bok/genre/typ? 

Jag köpte den på bokrea, eleverna jag bloggar med rekommenderade boken.

Hur är själva layouten? Textstorlek? Omslag? Bilder? Uppläsare?

Behändig format på boken, snyggt omslag som är taget ur innehållet i boken.

Hur var språket? Lättläst, målande m.m Uppläsningen?

Lättläst och väldigt målande beskrivningar.

Var det något du inte förstod eller tyckte var svårt? 

Nej.

Vad gillade du med boken?

Jag gillade allt, den var ruggigt spännande och faktiskt riktigt läskig. Hon skriver så himla bra, man blir helt fast i berättelsen.

Vad var mindre bra? Var det några ställen som var tråkiga? Hoppade du över några ställen? 

Nej, här snackar vi bladvändare. Men läs inte boken på kvällen.

Hur är karaktärerna? Vilka är huvudfigurerna? Har du någon favorit bland dem?

Herbert är huvudkaraktären och det är synd om honom för han får inte bo kvar hos sin farfar.

Hur var beskrivningarna i boken? Miljön och personerna m.m

Det var mycket bra beskrivningar både av personer, miljö och stämning.

Vad var annorlunda med denna boken?

Ja, det är nog att den är skriven av absolut den bästa. Barnen på skolan önskar fler böcker av Kristina Ohlsson.

Vad kunde gjort boken bättre?

Inget.

Skulle du vilja läsa mer av författaren?

Ja verkligen. Fortsättning på denna kommer den 19 april.

Sammanfattning.

En grymt spännande skräckhistoria som du inte lägger ifrån dig i första taget. Jag skulle inte rekommendera läsa den sent på kvällen.


Vad ger du boken för betyg?

BETYG 5

Format Inbunden
Språk Svenska
Läsålder 9-12 år
Antal sidor 234
Utgivningsdatum 2016-03-16
Upplaga 1
Förlag Lilla Piratförlaget
Medarbetare Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner 175 x 130 x 20 mm
Vikt 376 g
SAB Hcg
ISBN 9789187707520
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

Cecilia Lindblad - Och sedan aldrig mer

För polisinspektör Monica Blom blir det en händelserik början på det nya jobbet när hon efter några år i Linköping flyttar tillbaka till sina gamla hemtrakter i södra Skåne. 
En man hittas död i en badhytt på stranden i Skanör. Kort därefter återfinns en kvinna mördad i sitt hem. Två fall som till en början verkar helt åtskilda men som visar sig ah kopplingar långt tillbaka i tiden.
Medan Monica jobbar hårt både för att återknyta gamla kontakter och lösa sina första fall upptäcker hon att någon bevakar henne, och hon har sina misstankar om vem det är.
Händelser i det förflutna påverkar de inblandade i utredningen, och Monica får all anledning att fundera på sitt beslut att flytta tillbaka. Hämtat från Bokus

Hur valde du ut denna bok/ljudbok? Vad är det för slags bok/genre/typ? 

Jag fick del 2 i brevlådan och jag vill helst läsa en serie i rätt ordning. Därför var det bra att del 1 fanns på Storytel

Hur är själva layouten? Textstorlek? Omslag? Bilder? Uppläsare?

Omslaget är så himla fint, jag funderade nästan på att köpa boken som inbunden bara för omslaget. Uppläsare Mats Eklund.

Hur var språket? Lättläst, målande m.m Uppläsningen? 

Bra språk och lättläst. Jag är inte så förtjust i Mats Eklund som uppläsare och till denna bok passar han inte riktigt. Det tar ner tempot på något vis.

Var det något du inte förstod eller tyckte var svårt? 

Nej

Vad gillade du med boken?

Jag älskar deckare, speciellt denna typen där man dels får följa personerna som jobbar på polisstationen privat och utredningen av mordfallen. Här får vi följa Monika Blom och hennes kollegor. Monika är tillbaka på hemorten där hon träffar sin väninna från förr, men det blir inte helt lätt. Så är det någon som bevakar Monika, hon får post och konstiga telefonsamtal.

Vad var mindre bra? Var det några ställen som var tråkiga? Hoppade du över några ställen? 

Nej, jag hoppade inte över något.

Hur är karaktärerna? Vilka är huvudfigurerna? Har du någon favorit bland dem?

Monika Blom och hennes kollegor, klart man fastnade mest för Monika hon var huvudkaraktären. 

Hur var beskrivningarna i boken? Miljön och personerna m.m

Jättebra beskrivningar av miljö och personer. 

Vad var annorlunda med denna boken?

Jag tror inte det var något som var så mycket annorlunda mot andra deckare.

Vad kunde gjort boken bättre?

En annan uppläsare.

Skulle du vilja läsa mer av författaren?

Ja, gärna.

Sammanfattning.

En bra och spännande deckare där vi får följa Monika Blom och hennes kollegor. Någon har ett ont öga till Monika men vem det är får vi inte reda på i denna bok.

Vad ger du boken för betyg?

BETYG 4
Förlag: Word Audio Publishing
Kategori: Deckare, thrillers, spänning och skräck
ISBN: 9789187885686
Mediatyp: AB5MP3
Titel: Och sedan aldrig mer
Författare: Cecilia Lindblad
Uppläsare: Mats Eklund
Språk: Svenska
Releasedatum: 2015-11-27
Serie: Monika Blom
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

En smakebit på søndag

Jag har inte sett något inlägg uppe på norska bloggen Flukten fra virkeligheten än, men det kommer nog. Här kommer mitt smakprov i alla fall.
Det havet glömde av Cecilia Lindblad en deckare om polisen Monika Blom som bor i Vellinge.
Ha en skön söndag

lördag 18 mars 2017

Jag är lite trött idag

Vi var några tjejer som träffades för Italiensk afton igår. Det var knyt så alla hade gjort "lite" mat.

Denna pizza var ljuvligt god.
Lite småplock, ost är gott.


Cheese riagatoni, den hade jag gjort. Var lite jobbigt att få alla makaronerna att stå upp.

Så lite rödtjut till det.
Här är det trångt kring datorn när man ska blogga.

Olikhetsutmaningen: rik och fattig

Jag bestämmer mig för att hoppa på Enligt O olikhetsutmaning. Dags för andra veckan med olikhetsutmaningen och idag gäller det att presentera två böcker, filmer, tv-serier eller annan kultur, en som passar ihop med ordet rik och en med fattig. Eller varför inte två som passar med båda orden. Ni löser det som ni vill, förra veckan flödade kreativiteten och jag blir mer än gärna överraskad.
Ni kan nog lista ut vilken som är vilken.
En bonus, kanske någon som kommer ihåg denna tv-serie