måndag 12 april 2010

Carin Gerhardsen - Vyssan lull - Ljudbok


Conny Sjöberg och hans kollegor på Hammarbypolisen i Stockholm står handfallna inför den brutala avrättningen av en filippinsk kvinna och hennes två små barn i deras lägenhet.
Halsarna är avskurna och det finns blod överallt men inga spår av gärningsmannen.
Barnens svenske far lever isolerat, nästan utan kontakt med omvärlden. Och hur kunde kvinnan, på de små summor hon tjänade på svartstädning, ha råd med en lägenhet värd flera miljoner?
Berättelsen har sin upprinnelse i någonting som hände för länge sedan, när ett ungt par en solig majdag stannar till med bilen vid en kiosk för att köpa lördagsgodis till de två små pojkar som leker i baksätet.
Kriminalkommissarie Conny Sjöberg sliter hårt med utredningen med ett decimerat arbetslag. Jens Sandén lider av sviterna efter en hjärtinfarkt och har tankarna på annat håll. Petra Westman famlar fortfarande efter identiteten på Den andre mannen, han som med iskyla gett sig på henne i en osedvanligt utstuderad våldtäkt som på pappret aldrig har ägt rum. Och kollegan Einar Eriksson, nonchalant som vanligt, är försvunnen och underlåter att dyka upp på jobbet.
Sjöberg är själv splittrad. Han kan inte glömma den rödhåriga Margit Olofsson som dyker upp i hans drömmar. Till slut bestämmer han sig för att gå till botten med sin gåtfulla bakgrund som hans mor alltid vägrat att tala om. En dag knackar han på dörren hemma hos sin farmor som han under hela sitt liv trott vara död.
Och Einar Eriksson har fortfarande inte dykt upp på sin arbetsplats
Vyssan lull handlar om skuld, en skuld som präglat de inblandade i årtionden och som kommer att leva vidare tills alla är borta. Vyssan lull är den tredje boken i den populära Hammarbyserien.Kopierat ur Bokus
Den tredje och sista delen i Hammarby serien, trodde jag men enligt denna sida http://www.hammarbyserien.se/ så skriver hon på en fjärde del. Tack så himla mycket för det. Miljöbeskrivningarna runt Stockholm, personerna, allt är lysande.Det enda jag inte gillar är att huvudpersonen har en affär,fast snart får han annat att tänka på. Ni som inte gillar deckare skulle tycka om dessa böcker. BETYG:




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar