onsdag 5 juni 2013

Carola Gynning - Laura - Ljudbok

"Vissa skriver elegant crime, andra country crime; det här är dirty crime!"
Carolina Gynning

Att Laura och Vanessa är enäggstvillingar är obegripligt. Inte nog med att Vanessa är en strålande skönhet medan Laura ser ganska alldaglig ut, Vanessa äger och styr över Glory, Sveriges mest framgångsrika magasin, medan Laura guidar besökare på Moderna Museet i Stockholm.
Julen 2004 reser tvillingarna och deras föräldrar till Thailand för att fira pappans 60-årsdag. När föräldrarna dör och Vanessa försvinner under tsunamin, faller det sig nästan naturligt för Laura att ta sin systers plats. Efter alla år i skuggan av den fantastiska Vanessa, kan Laura äntligen stiga fram som den framgångsrika kvinna hon skulle ha varit. Om bara inte hemligheten drabbat henne.
Hennes imitation av Vanessa är nästintill perfekt men det finns de som misstänker att allt inte står rätt till. Och vad är det egentligen för affärer Vanessa varit inblandad i? När märkliga människor från det förflutna dyker upp tvingas Laura inse att hon inte vet allt om sin perfekta tvillingsyster. Långt därifrån. Hennes bedrägeri börjar bli farligt för henne själv, men nu är det för sent att dra sig ur. Nu finns ingen återvändo.
Laura Flickan från havet utspelar sig i den glassiga magasinsmiljön, i de fina salongerna och i den förnedrande världen av knark och våldsamt sex.


Ja gillar man böcker om sex, drogs and rock'n and roll, fast rock'n roll är utbytt mot disco. Då är detta boken för dig, tycker man dessutom om att få det uppläst på skånska, då blir det full pott.
Jag har inte så ont av sexet även om det är väldigt detaljerat men allt snack om kläder och sånt är inte min grej. Det och lite annat gör att boken kanske vänder sig till en något yngre läsare. (Jag räknas väl inte dit längre)
Men på det hela är boken underhållande och ja, jag ska läsa del 2.
BETYG 3

2 kommentarer :

  1. http://pepparkaksbokhyllan.wordpress.com/2013/06/06/tag-sommarlasning/
    Jag har taggat dig!

    SvaraRadera
  2. http://pepparkaksbokhyllan.wordpress.com/2013/06/06/tag-sommarlasning/
    Jag har taggat dig!

    SvaraRadera