söndag 25 januari 2009

John Grogan - Marley och jag

Nu är den här! Boken om Marley, världens mest neurotiska och älskvärda hund, boken som har hyllats av både läsare och kritiker, legat 50 veckor på den amerikanska försäljningslistans förstaplats och sålt i otroliga 2,5 miljoner exemplar.

Jenny och John skulle just börja sin gemensamma tillvaro. De var unga och kära, de hade ett litet hus och inte ett bekymmer i världen. Så bestämde de sig för att öva sina föräldratalanger på en hund.In i deras hem kom Marley, en gyllengul labradorvalp som snabbt växte till en bredbröstad fyrtiofemkilos ångvält. I dundrande fart tog han sig fram genom livet, han sprang genom dörrar, hälsade alla gäster med en dreglig puss och tuggade i sig alltifrån pennor till ett använt graviditetstest. Men lika vilt som han betedde sig, lika obegränsad var hans tillgivenhet. Och för familjen Grogan blev han en ovärderlig gåva.

Marley och jag är en berättelse om villkorslös kärlek och lojalitet, om hur en hund kan lära oss vad som verkligen betyder något. Det är en bok för alla som älskar djur, för alla som har ett stort hjärta. Hämtat ur Bokus

Första halvan av boken var jätterolig och har man haft en Labrador, ja då känner man igen sig. Andra halvan började faktiskt Marley bli en någorlunda mysig hund och de sista sidorna, ja då rann tårarna ner för kinderna.
Men oj vilken bra bok, läs den NU och sedan kan ni se filmen med den snygge Owen Wilson i huvudrollen.
BETYG 5
Originaltitel:Marley & Me
Författare John Grogan
Recensionsdatum:2007-08-22
ISBN:9789137129709
Genre:Memoarer och biografier
Översättare:Marianne Mattsson
Utgivningsår:2007
Mediakontakt:Bonnierförlagen Press
Antal sidor:320

Omslagsformgivare:Lilian Bäckman

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar